ESL lab Japan Language Institute Nagoya

Långsiktiga:utländska invånare

Ansökningsblankett och handlingar som krävs

Att tillämpa skolan och få studentvisum, Du måste visa oss follwings;

  1. Lärande mål och förmåga att studera utomlands.
  2. Ekonomiska förmåga att betala undervisning och göra din levande i Japan.

Du måste visa oss och immigration bureau över två saker för att bevisa att du har rätt att studera i Japan.

Lerning förmåga och mål för att studera i Japan

Följande dokument är skyldig att vara skriven av er själva och bifogas med Japanska Översättning.

1 Ansökningsblankett Ansökan ska fyllas i av sökanden
2 Mål att studera i Japan och ombordstigning/avstigning historia rapport Fäst i ansökningsformuläret
3 en kopia av ditt pass(Om du besitter) ID sidan och ombordstigning/avstigning historia sidor
4 ID photos[40㎜ × 30㎜]x7 alla ID-foton bör vara samma
5 Examen certifikat I fall att sökanden utexaminerades från university, College, eller gymnasiet
  • Det ursprungliga intyget om examen krävs; Inte en kopia
I fall att sökanden är ett universitet eller college student.
  • Student registrering och examen gymnasiet
I fall att sökanden är en high school student.
  • Examen brev vid ansökningstillfället + examen certifikat efter examen.
6 Akademiska avskrift av den slutliga shool Ursprungliga krävs; Inte en kopia
7 Japanska språket lärande historia Japanska språket kunskapsprov, JLPT, N5 eller virusskyddet. Banrekord av japanska språket skolan
8 Andra dokument I fall att du var inskrivna i grundskolan innan 6years gamla
  • Ett formellt dokument som visar ingången och avläggande av examen datum.
I fall att din familj eller dina släktingar är för närvarande i Japan.
  • Residence intyg om alla dina familjemedlemmar och släktingar(om de är utlänningar, Residence kortnummer krävs)
  • familjemedlemmen inkluderar far, mor, bror, syster, make/maka, och barn.

Dokument av ekonomisk sponsring

Du behöver en sponsor som täcker kostnaden för studier utomlands.

Sponsor kan vara;

A. själv

B. familjemedlem eller släktingar som bor utanför Japan.

C. familjemedlem, släktingar, eller dotterbolag som debiteras i dina studier utomlands, bor i Japan.

Följande dokument är skyldig att vara skriven av sponsorer och bifogas med Japanska Översättning.

A. i fall att du betalar dina studier utomlands kostar själv.

1 Dokument av ekonomisk sponsring Fäst i ansökningsformuläret
2 Bankcertifikat balans Namnet på acccount bör sökanden.
3 Förklaring brev Ett brev som förklarar hur sökanden har tjänat studera utomlands kostar.
4 Kopia av bankbook på begäran av immigration bureau
5 Sysselsättning certifikat på begäran av immigration bureau
6 Inkomst certifikat på begäran av immigration bureau

B. i så att sponsorn är din familjemedlem eller släktingar som bor utanför Japan.

1 Dokument av ekonomisk sponsring Fäst i ansökningsformuläret
2 Formellt dokument som visar relationen mellan sökanden och sponsorn Intyg om familjär relation och residence avskrift(Korea), en kopia av familjen register(Taiwan), Av familjär relation(Kina), födelseattest(andra länder)
3 Bankcertifikat balans Namnet på kontot bör sponsorn.
4 Inkomst certifikat senaste 3år
5 Skatt betalning intyg senaste 3år

C. i fall att sponsorn är din familj medlem, släktingar, eller dotterbolag som bor i Japan

1 Dokument av ekonomisk sponsring Fäst i ansökningsformuläret

Fyll i den årliga intäkten; årliga inkomst bör härledas från “bruttoinkomsten” i beskattningen certifikatet utfärdas av stadsstyrelsen.

2 Beskattning certifikat Staden regeringen frågan certifikatet; senaste och visar bruttoinkomsten av sponsorn
3 Enployment certifikat Om sponsorn är ett företag officiella.
Registreringsbevis för företaget
I fall att sponsorn inte kan få ett formellt dokument för sin verksamhet inte är registrerat i den registrering av office.
En kopia av inkomstskatt rapport med stämpel
4 Residence certifikat Intyget ska visa alla familjemedlemmar och relation

  • Om referenspersonen eller dennes familjemedlem har utländsk härkomst, alla regidence kortnummer bör krävas.
5 Bankcertifikat balans Namnet på kontot bör sponsorn.
6 Dokument i relation I fall att sponsorn är his/hennes fader, mor, farfar, mormor, borther eller syster.
Intyg om relation och Residence certifikat(Korea), en kopia av familjen register(Taiwan), Av familjär relation(Kina), födelseattest(andra länder)
I fall att sponsorn är en business affiliate av sökanden eller sökandens ’ s föräldrar.
  1. Företaget guide eller företagets registreringsbevis av sökanden eller sökandens ’ s överordnade
  2. en kopia av remburs(L/C)
  3. en kopia av bill lastningen(B)
  4. Dokument av förhållandet mellan sökanden och sökandens ’ s föräldrar.
  5. Skrivelse av förhållandet förklaring etc

Andra dokument

Om sökanden ’ s nationalitet är Kina, Myanmar, Bangladesh, Mongoliet, Sri Lanka, Vietnam, eller Nepal, andra kompletterande handlingar krävs på begäran av immigration bureau.